Hackathon Workshop: Apps voor Ouders Challenge

Op de Hackathon van 16 juni a.s. van 11.30 tot 12.15.

Apps voor Ouders

De Open Onderwijs Data workshop zal in het teken staan van de App Challenge ‘Apps voor Ouders in Amsterdam’. In voorbereiding op deze App Challenge heeft het netwerk Open Onderwijs Data de afgelopen maanden het gebruik van onderwijsinformatie door ouders en de wensen betreffende onderwijsinformatie van ouders voor Apps in kaart gebracht. Daarnaast hebben we onderwijsdatasets geïdentificeerd en ontsloten. Tijdens de Open Onderwijs Data workshop vertellen we je hier alles over.

Ouders zien kansen

Onderwijsinformatie is belangrijk voor ouders om tot een schoolkeuze te komen en om op te hoogte te blijven van ontwikkelingen op de school van hun kinderen. Bestaande sites en Apps over onderwijs zijn incompleet. Ouders weten vaak niet wat er te vinden is en waar dat te vinden is. Ook ervaren zij de data, zoals die gepresenteerd wordt, vaak als ingewikkeld en onbegrijpelijk en missen ze informatie over essentiële zaken als veiligheid, zorg en financiën. Alle ouders die wij gesproken hebben geven aan diverse kansen te zien voor nieuwe toepassingen.

Datasets genoeg

Gelukkig zijn er datasets genoeg! Afgelopen jaar heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap via data.duo.nl diverse grote datasets vrijgegeven met informatie over bijvoorbeeld de samenstelling van de populatie van scholen, doorstroom van leerlingen en financiën van alle onderwijsinstellingen. Hiernaast beschikt de gemeente Amsterdam zelf ook over data. Zo wordt de dataset vanDeKwaliteitswijzer 2010–2011 ontsloten. Deze bevat onder meer informatie over de CITO scores. Dit is uniek, omdat scholen niet verplicht zijn deze data vrij te geven. Daarnaast beschikken we ook over de dataset van deOnderwijsConsumentenOrganisatie van Amsterdam. Zij hebben, onder andere, een goed begin gemaakt met het verzamelen van informatie over veiligheid en zorg.

Doe mee met de App Challenge

Deze App Challenge heeft, kortom, ontzettend veel potentie! De gemeente Amsterdam biedt de kans om Apps te ontwikkelen waar in heel Nederland behoefte aan is.

Wat houdt dit precies in?

Stap 1.        Tijdens de Hackathon maak je een mock-up of prototype; deze pitch je aan het einde van de Hackathon.

Stap 2.        Daarna heb je twee weken om verbeteringen aan te brengen en een plannetje in te dienen.

Stap 3.        Er worden vier teams geselecteerd die, als ze de App bouwen, 2000 euro krijgen. Daarnaast helpen we je in het vervolgtraject dé OnderwijsApp van Nederland te maken.

We zien je graag tijdens de Open Onderwijs Data workshop! Schrijf je hier in.

Dit bericht is geplaatst in Evenement, Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld