Verslag Oudersessie #2

Locatie: OCO

Om te komen tot een goede vraagstelling voor de Apps voor Ouders Challenge gaan we met verschillende groepen ouders in gesprek. Op maandag 5 maart vond de tweede oudersessie plaats in Amsterdam Oost. OCO heeft daar een kleine groep autochtone ouders bij elkaar gebracht. Vanwege de lage opkomst zijn maar een paar dingen besproken. Hieronder een opsomming:

–       Voor ouderbetrokkenheid is verbinding tussen ouders essentieel.

–       Ervaringen van andere ouders zijn belangrijk in het bepalen van schoolkeuze en tijdens de periode op school. Hiervoor zou een online platform gewenst zijn. Er is grote behoefte aan reviews en feedback van andere ouders.

–       Ouders willen graag inzicht in de gegevens van hun eigen kind. Dit kan in veel gevallen via systemen als Magister, maar die systemen zijn weinig inzichtelijk.

–       Daarnaast willen ouders de gegevens van hun eigen kind af kunnen zetten tegen klassikale of, als het even kan, landelijke gemiddelden. Bijvoorbeeld inzicht in hoeveel procent er hoger en lager scoort dan hun eigen kind.

–       Ook is er interesse voor de ‘echte’ toegevoegde waarde van scholen. Dus niet alleen citoscores, maar gegevens over in- en uitstroom.

Dit bericht is geplaatst in Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld