Workshop Open Onderwijs Data op HACKATHON 13 oktober

Aankomende zaterdag 13 oktober organiseert Hack de Overheid in samenwerking met Rotterdam Open Data weer een Hackathon in Worm. Tijdens deze Hackathon stelt Rotterdam Open Data 103 Rotterdamse datasets ter beschikking. In de Rotterdam Open Data Store vindt je onder anderen onderwijs data.

Workshop Open Onderwijs Data

Hoe kan met open data de kwaliteit van het onderwijs in Nederland worden verbeterd? Tijdens deze workshop bespreekt Alette Baartmans (projectleider Open Onderwijs Data bij Hack de Overheid) de ontwikkelingen rond open onderwijs data in het afgelopen jaar. Hierbij worden de eerste concrete open onderwijs data apps besproken, de nieuwe Apps voor Ouders challenge wordt gelanceerd en we gaan plannen maken voor de toekomst.

Open Onderwijs Data: What happened?

Een jaar geleden op Code Camping Amsterdam lanceerde Hack de Overheid het netwerk Open Onderwijs Data. Tijdens de workshop bespreken we de stappen die het netwerk sindsdien heeft gezet, de nieuwe bevindingen over open onderwijs data in Nederland en de Apps voor Ouders challenge die het netwerk afgelopen jaar organiseerde. De challenge was: verwerk de informatiebehoeften van Amsterdamse ouders in een app gebaseerd op open onderwijsdata (o.a van de gemeente Amsterdam en DUO). Uit deze challenge zijn drie onderwijs apps gekomen: 10.000scholen.nl, scholenkeuze.nl en scholenwijs.nl. Welke best practices op het gebied van open onderwijs data kan de stad Rotterdam overnemen?

Nieuwe Open Onderwijs Data challenge

Vanuit het netwerk Open Onderwijs Data wordt een nieuwe open data challenge gelanceerd. De eisen worden verscherpt, het prijzengeld ligt hoger en de focus zal komen te liggen op het bedienen van verschillende groepen ouders. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het verspreiden van de onderwijs-apps via verschillende kanalen om een zo breed mogelijke groep ouders te bereiken.

Open Onderwijs Data: What’s next?

Wat zijn de ambities met betrekking tot open onderwijs data in de toekomst. Waar willen we de volgende Hackathon zijn en wat is daarvoor nodig? Waar willen we over 10 jaar zijn en wat is daarvoor nodig? Welke data-eigenaren moeten slagen gaan maken? Wat kunnen programmeurs met de data die beschikbaar is? Wat kunnen onderwijsjournalisten met de data die beschikbaar is? Wat adviseren we de nieuwe minister van onderwijs?

Programma:

14.15 – 14.35       What happened?

14.35 – 14.45      Nieuwe Apps voor Ouders Challenge

14.45 – 15.00      What’s next?

Workshop partners

  • Gemeente Rotterdam
  • Simon Deurloo van Scholenkeuze.nl
Dit bericht is geplaatst in Evenement, Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld