De drie winnende apps van ronde 2

Na het succes van Ronde 1 heeft op 17 januari de tweede ronde van Apps  voor Ouders plaatsgevonden. Ook deze keer was het een daverend succes! In Ronde 2 is de lat een stuk hoger komen te liggen want de ontwikkelaars en designers moesten aan de volgende eisen voldoen:

1. Diversiteit bedienen

2. Toegankelijkheid

3. Uniek

De volgende 5 deelnemers hebben hun ideeën gepresenteerd: Topika, 10.000scholen.nl, scholenkeuze.nl, schoolwijzer.nl en scholenvinden.nl (Dispectu). Deze 5 partijen vormen een diverse groep van onderzoekers, journalisten en vormgevers. Door deze diversiteit waren de gepresenteerde  ideeën allemaal zo uniek en bevonden zich in zulke verschillende fases dat het voor de jury nog een moeilijke keuze was om het prijzengeld van 11.000 euro te vergeven. De jury bestond uit de volgende personen:

De jury

Uiteindelijk heeft jury gekozen voor drie apps, namelijk 10.000scholen.nl, Topika en scholenvinden.nl. Appbouwers, gefeliciteerd met jullie overwinning!!

Ambities

De komende maanden zullen in teken staan van het realiseren van de plannen die door appbouwers zijn vastgesteld. De winnaars zullen hun App presenteren op de eerst volgende Hackaton. De datum van deze Hackaton zal bekend worden gemaakt op hackdeoverheid.nl.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.
  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld