Codeweek wrap-up: Hackathon

Deze week is het Codeweek 2014! De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Codeweek is een initiatief van Neelie Kroes, Vice-President van de Europese Commissie en wordt georganiseerd door Kennisnet en ECP. Tijdens Codeweek zijn er honderden events door heel Europa om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met coden.

Deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ook moet de Codeweek kinderen stimuleren zelf aan de slag te gaan met programmeren. Lees hier over de activiteiten in het hele land!

Op 17 oktober wordt de Codeweek afgesloten met een Hackathon. Tijdens de hackathon gaan 125 jonge designers en ontwikkelaars in teams van 3 tot 6 mensen 24 uur lang ‘hacken’ (iets bouwen). Ze hebben de opdracht apps en tools te ontwikkelen rond het thema: Teaching your friends how to code. Het event begint met een gezamenlijke aftrap, waarna de teams gescheiden aan het werk gaan. Na 24 uur onafgebroken hacken presenteren de deelnemers hun hacks en kiest de jury drie winnaars.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.
  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld