Workshop Hackathon 16 juni

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

One Thought

 1. Geplaatst op 29 juni, 2012 om 11:41 am | Permalink

  Een app/website (in WordPress/Buddypress?) voor een ouderraad zou geweldig zijn.
  Openbaar info voor iedereen. Een tweede niveau voor leden van de ouderraad met toegang tot elkaas profielen (telefoonnumers, namen en klassen van kinderen), met bestanden (notulen) en agenda. Verder mailing lijsten (klassenouder naar alleouders in de klas, ouderraadsleden onderlijng.
  Eigenlijk zou er een secure omgeving moeten zijn met alle email adressen die selectief met verschillende groepen gedeeld kunnen worden. Een klassenouder mag alle email adressen van de klas (eigenlijk vind ik dat alle ouders in de klas van elkaar de email adressen moet kunnen hebben, maar soms is de privacy een probleem). Klassenouders moeten ook alle andere klassen ouders kunnen bereiken (of via het bestuur of rechtstreeks. Dus een mailing lijst per klas en een voor alle klassenouders/netwerkouders.
  Als room op de taart…
  Als kinderen op school komen, moet de school gegevens hebben van de kids en ouders. O.a. email adres. Maar dat kan bv ook zijn informatie over talenten, belangstelling, vakken, ambachten (zoals bij veel Amerikaanse PTA software mogelijk is). Maar dit moet natuurlijk niet verdwijnen in Magister en nooit meer vrijkomen.

Één Trackback

 • […] for Amsterdam vind je via de Hack de Overheid Slideshare pagina. En klik op Open Cultuur Data of Open Onderwijs Data om de slides van deze workshops nog eens rustig terug te […]

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • School en Toekomst Datablogs

  LogoSenT
 • Onderwijs A tm Z
 • Aanmelden nieuwsbrief

  * = verplicht veld