De drie winnende Apps voor Ouders van ronde 1

De eerste drie Apps voor Ouders zijn een feit. Zaterdag presenteerde drie teams van ontwikkelaars en vormgevers hun product: scholenkeuze.nl10.000scholen.nl en Topika

Alle drie hebben zij op hun eigen manier invulling gegeven aan de opdracht van ronde 1: Verwerk de informatiebehoeften van Amsterdamse ouders in een app gebaseerd op open onderwijs data (o.a. van de gemeente Amsterdam).

De eerste twee partijen hebben zich toegelegd op het geven van een zo compleet mogelijk beeld aan ouders. De derde partij is de uitdaging aangegaan om visualisaties in te zetten die vergelijken van scholen naar een ander level tillen. De drie partijen vormen een diverse groep van onderzoekers, journalisten en vormgevers. daarnaast hebben ze gezamelijk >10 kinderen, wat het gemakkelijk maakt de plaats van ouder in te nemen.

Ambities Ronde 2

Voor ronde 2 zijn de ambities een stuk groter. Ronde 2 van de Apps voor Ouders Challenge Amsterdam wordt op 13 oktober afgetrapt op de Hack de Overheid Hackathon in Rotterdam. De inschrijving voor deze ronde is weer helemaal open en het prijzengeld is hoger dan in ronde 1. De focus zal in deze ronde komen te liggen op het bedienen van verschillende groepen ouders. Daarnaast gaan we in ronde 2 druk aan de slag met het verspreiden van de apps via verschillende kanalen om een zo breed mogelijke groep ouders te bereiken.

Nieuwe data

Daarnaast wordt hard gewerkt aan de release van meer onderwijs data. Een mooi begin is de release van de dataset van de Scholengids, die jaarlijks wordt uitgegeven door OCO en Het Parool.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Open Onderwijs Data. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld