Apps voor Ouders ronde 2 opgeleverd

Afgelopen maand zijn alle winnende apps van de Apps voor Ouders Challenge ronde 2 opgeleverd. Wij zijn blij met het resultaat. Alle apps dragen op eigen wijze bij aan het breed informeren van de verschillende groepen ouders in Amsterdam. Hieronder bespreken we de drie apps en verwijzen we naar de filmpjes die de app bouwers hebben gemaakt om te laten zien hoe hun apps gebruikt worden.

ScholenVinden.nl
ScholenVinden.nl is een landelijke schoolkeuze app voor het voortgezet onderwijs (VO). Met ScholenVinden.nl wordt duidelijk wat open data allemaal mogelijk maakt. Afhankelijk van de voorkeuren van de gene die zoekt wordt een overzicht van scholen gegeven op de kaart. Hier geldt ‘u vraagt, wij draaien’, want scholen zoeken is een persoonlijke aangelegenheid.

> in dit filmpje wordt de app gedemonstreerd

Schooltip.net
Deze app is gebaseerd op de kwaliteitswijzer van de gemeente Amsterdam en betreft dus primair onderwijs in Amsterdam. Schooltip.net werkt aan het informeren van ouders die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn. Dit doen zij door een simpele, intuïtieve vormgeving en het vertalen van de belangrijkste termen. Zo is het al mogelijk de site in het Pools te bekijken en wordt o.a. gewerkt aan een Turkse versie.
Ook rekent schooltip.nl af met de kortzichtige ‘oliebollen-lijstjes’. De beste school is voor iedere ouder en ieder kind anders. Ouders kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden en afhankelijk van hun keuzes wordt een lijst gemaakt van de ‘beste’ scholen.

> in dit filmpje wordt de app gedemonstreerd

Hoekiesikeenschool.nl
Met hoekiesikeenschool.nl worden ouders begeleidt bij het aangaan van het gesprek met scholen. Want data is belangrijk, maar voor de uiteindelijke schoolkeuze is een echt gesprek met school cruciaal. Vanaf nu is het een stuk makkelijker voor ouders om een gesprek met school voor te bereiden, onder andere op basis van open data toepassingen.

 

> in dit filmpje wordt de app gedemonstreerd

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

2 Thoughts

 1. Thijs
  Geplaatst op 27 juni, 2013 om 8:58 pm | Permalink

  de links bij het artikeltje https://www.openonderwijsdata.nl/2013/06/14/apps-voor-ouders-ronde-2-opgeleverd/ werken niet. Misschien iets om te fixen?

 2. Geplaatst op 30 juli, 2013 om 8:01 am | Permalink

  Hoe werkt HOE KIES IK EEN SCHOOL?
  Zie hier het filmpje http://youtu.be/tTeNFJr58Eo

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • School en Toekomst Datablogs

  LogoSenT
 • Onderwijs A tm Z
 • Aanmelden nieuwsbrief

  * = verplicht veld