Eindelijk één lijn in onderwijsbegrippen

We kunnen eindelijk op een effectieve manier aan de slag met open onderwijscontent voor primaire onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO)!

Op onderwijsbegrippenkader.nl heeft EduStandaard het de onderdelen van het curriculum van PO, VO en MBO in kaart gebracht met eenduidige begrippen. Via de browser kun je, met enige kennis van het curriculum, door alle begrippen en relaties heen browsen.

Vanaf nu kunnen we open onderwijscontent dus metadateren aan de hand van begrippen die door de hele sector gebruikt worden. In dit filmpje kun je zien wat dat betekent voor de ontwikkeling van lesmateriaal en het onderwijs in het algemeen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Open Onderwijs Data en getagd . Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

2 Trackbacks

 • Door Verslag Datajournalistenlab en Workshop 29 juni op 20 september, 2014 om 12:12 pm

  […] > lees de blogpost over het OBK […]

 • Door Verslag Datajournalistenlab en Workshop 29 juni op 22 december, 2017 om 2:41 pm

  […] > lees de blogpost over het OBK […]

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • School en Toekomst Datablogs

  LogoSenT
 • Onderwijs A tm Z
 • Aanmelden nieuwsbrief

  * = verplicht veld