NYC zet open data in bij schoolkeuze

Waar we in Nederland al een tijdje mee bezig zijn wordt nu ook opgepakt in New York City: data over publieke scholen worden sinds november 2013 door de lokale overheid open beschikbaar gesteld via een API, zodat (private) partijen online en mobiele applicaties kunnen bouwen rondom de data. Dit New Yorkse initiatief is, voor zover bekend, het eerste van zijn soort in de Verenigde Staten.

Elk jaar schrijven zo’n 80.000 eighth-graders zich in voor één van de 700 New Yorkse high school programma’s. Afgelopen najaar zijn er, onder leiding van de lokale overheid, verschillende prototypes voor applicaties voor schoolkeuze gemaakt. Via een uitgebreid proces van probleemdefinitie, design research, user feedback en crowd sourcing zijn er uiteindelijk zes applicaties gemaakt. Die vind je hier.

Vervolgens heeft de lokale overheid een challenge uitgeschreven om het kennisgat in wiskunde, waar veel leerlingen op New Yorkse middle schools last van hebben, op te lossen. Ook hier zijn fantastische apps uit gekomen, zoals het winnende KnowRe.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld