Open Education Week

openeduweekDeze week (10 – 15 maart) is het Open Education Week.

Open Onderwijs staat voor het gratis en open delen van educatieve bronnen. Hierdoor krijgt iedereen overal en altijd betere toegang tot kennis en informatie, zodat iedereen kan leren over datgene wat hij/zij wil leren. Bekende voorbeelden van open educatieve bronnen zijn Massive Open Online Courses (MOOCs) en Open Courseware  van Harvard en MIT (lesmateriaal dat door universiteiten vrij gedeeld wordt met de wereld via het internet.

Ook in Nederland gebeurt er veel, bijvoorbeeld:

Open onderwijsdata is een onderdeel in de beweging naar open educatie. Denk aan data over effectiviteit van educatieve bronnen, data over de relatie tussen educatie en loopbaan, data over kwaliteit van onderwijsaanbiers, etc.

Wil je meer weten over Open Onderwijs? Kijk verder op openeducationweek.org of doe mee aan een event.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld