Baan vinden met vacaturedata Timing

timingTiming is één van de grooste tien uitzendbureau’s in Nederland.  Per jaar helpen ze 30.000 mensen voor honderden opdrachtgevers aan een baan. Timing is gespecialiseerd in het zogenaamde “doe-werk”: banen tot mbo+ niveau. Voor de challenge “School en Toekomst” stellen zij hun vacaturedata beschikbaar.

Documentatie

Timing heeft op het moment van schrijven tegen de duizend vacatures waar ze een kandidaat voor zoeken. Het varieert van voltijd werk met een vaste aanstelling tot deeltijd werk voor bepaalde tijd. Deze informatie opgenomen in de tag <vacature_advertentie_aanbod>. In <vacature_uren_per_week> staat voor hoeveel uur per week de baan is. De vacatures hebben allemaal een plaats <vacature_adres_plaats> en een postcode <vacature_adres_postcode> meegekregen. Hierdoor kan je makkelijk op locatie filteren om een baan dichtbij jouw werkzoekende te vinden

General concepts

In de vacaturedata is in het veld <vacature_advertentie_functie_eisen> opgenomen waar de kandidaat aan moet voldoen. Dit is in plain tekst opgenomen. Je zult dus moeten tekstminen om kwaliteiten van een kandidaat te kunnen matchen aan de gestelde eisten. Een voorbeeld:

jobint– Programmeerervaring met C# / ASP.NET
– Goede kennis van SQL (MS-SQL Server, MySQL, MongoDB)
– Programmeer ervaring met Android/java
– Programmeer ervaring met HTML5, CSS3, Javascript

Om de functie te kunnen matchen aan jouw werkzoekende moet je dus iedere kwaliteit uit de vacaturedata filteren.

Dit geldt ook voor de functieomschrijving <vacature_advertentie_functie_omschr_> waarin de concrete werkzaamheden en taken van de functie staan. Aanvullend kan er in <vacature_kenmerk1_omschrijving> kan een extra eis zijn opgenomen als “werkt graag zelfstandig”.

Aan de slagcv

Met de <vacature_advertentie_titel> en <vacature_advertentie_bedrijfsprofiel> kan je gemakkelijk laten zien wat voor vacature het is. De titel geeft heel de naam van de functie weer. Het bedrijfsprofiel is een line als: “Wij zoeken een senior ontwikkelaar op basis van 40 uur dienstverband die in samenwerking met het development team complexe problemen weet op te lossen.” Met deze line kan in één oogopslag door je baanzoekende worden bepaald of de vacature iets voor hem of haar is.

Match succesvol? In de data is ook het <vacature_nummer> en het e-mailadres van de vestiging waar de vacature is aangemeld <vestiging_emailadres> opgenomen. Niets staat een sollicitatie nog in de weg.

Mixen en matchen

Met de data kan je opleidingen matchen aan vacatures en andersom. Neem bijvoorbeeld de bovenstaande vacature voor de baan van programmeur. Welke opleidingen passen hierbij? Gebruik de DUO-data om iets te weten te komen over opleidingen.

Welke opleidingen passen bij deze vacature? Je kan opleidingen matchen aan termen in de vacature. Zo vallen de verschillende programmeertalen op de vacature. Zo zouden ICT-opleidingen als “Programmeur” goed kwalificeren voor deze functie omdat daar deze talen geleerd worden.

Andersom zou je ook kunnen kijken welke banen bij een opleiding passen.

Matching op basis van de termen van de opleiding is natuurlijk erg rudimentair. Want de opleidingsomschrijving bevat wel erg weinig data. Je zou meer informatie kunnen ophalen over opleidingen door te gaan spideren op de websites van de onderwijs instellingen.

Challenge School & Toekomst

Uiteraard kan jij direct gaan programmeren met de data van Timing. Download dit .xml bestand (zip) en ga aan de slag met deze eerste dump. Medio december volgt een complete, actuele, datadump (ook in .xml).

 

Dit bericht is geplaatst in Datablog, School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Één Trackback

  • Door Update: 2070 vacatures van Timing op 22 december, 2017 om 2:26 pm

    […] vacaturedata voor School en Toekomst gepubliceerd. In de dump zijn 2070 vacatures te vinden. In dit datablog over Timing kan je lezen hoe je de data moet […]

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld