Leerbedrijven in de bouw

logoFundeon is het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra. Fundeon vormt de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Fundeon houdt een lijst bij van erkende leerbedrijven in de bouw. Deze erkenning is nodig om een stage of leerbaan aan te mogen bieden aan mbo-studenten. Deze lijst is gepubliceerd als open data.

Data

De data is in Excel of in .csv beschikbaar. In het bestand zijn de adresgegevens van de bouwbedrijven opgenomen die erkend zijn door Fundeon. Deze zijn verrijkt met de branche, maar ook met het crebo-nummer waarvoor ze erkend zijn. Een crebo-nummer is een nummer die gekoppeld is aan een opleiding. Een overzicht van opleidingen met bijhorende crebo-nummers kan je hier vinden.

Matchen?

Met deze data kan je stagezoekende aan de hand van een crebonummer kopellen aan geaccrediteerde stagebedrijven in de bouw. In de data zijn diverse contactgegevens opgenomen zoals een e-mailadres en telefoonnummer waardoor een stagezoekende gemakkelijk een potentieel leerbedrijf kan benaderen.

Doe mee aan de Challenge School & Toekomst

De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt laat te wensen over. Jongeren hebben moeite met het vinden van een baan of stage. Werkgevers hebben moeite om de juiste mensen te vinden voor een vacature. Met de Challenge School & Toekomst worden programmeurs in Nederland opgeroepen om apps te ontwikkelen die dit probleem aanpakken. Hiertoe worden uiteenlopende datasets beschikbaar gesteld vanuit de publieke en private sector. De Challenge wordt georganiseerd door het netwerk Open Onderwijs Data van de Open State Foundation in opdracht van het ministerie van OC&W.

Meld je hier aan voor de Challenge. Op 13 februari moet de eerste versie van de app binnen zijn. In totaal is er 20.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Volg @School_Toekomst@hackdeoverheid Hackdeoverheid Facebook@onderwijsdata en openonderwijsdata.nl voor meer data en informatie.

Dit bericht is geplaatst in Datablog, School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld