Foefjes winnen hackathon op GLU

Op vrijdag 30 januari heeft het team “De Foefjes” de Hackathon rond de Challenge School & Toekomst op het Grafisch Lyceum in Utrecht gewonnen met hun app “Jobmatcher”. In de Hackathon streden negen teams van het Grafisch Lycum Utrecht tegen elkaar. Dit deden zij met de data die beschikbaar gesteld is voor de Challenge School & Toekomst, maar ook met zelf opgezochte data. Tijdens de Challenge gingen de deelnemers via FaceTime in gesprek met de Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker.

Een app in een week

hackathon

Tijdens de Hackathon streden eerste- en tweedejaars Mediadevelopment studenten in negen teams tegen elkaar om een applicatie te ontwikkelen dat zo goed mogelijk jongeren aan een eerste baan – of stage – matcht. Voor het ontwikkelen van de apps kregen de studenten een week de tijd. Zij moesten hierbij gebruik maken van de data die beschikbaar waren gesteld voor de Challenge.

De studenten gebruikten onder andere de DUO-data en de vacature data van Jobfeed. Maar ze zochten ook eigen data op.

Geen data?

Niet alle door de studenten gewenste data was beschikbaar, zo hadden ze graag meer data gehad over leerbedrijven waar je stage kan lopen. Dat vormde echter geen beletsel voor de studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht. Zij bedachten een manier waarmee ze toch relevante stagedata online konden ophalen.

“Hebben jullie alle data die jullie nodig hebben voor jullie apps?”

bussemaker

Tijdens de pitches van de vijf beste apps belde de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, in via FaceTime om met de app-ontwikkelaars te praten. De minister vroeg naar het ontwikkelproces en wat er mogelijk is met de apps. Ook vroeg zij of alle data beschikbaar zijn die nodig zijn voor de apps. De studenten hadden na de Hackathon een wensenlijstje klaarliggen met data, zoals welke stages vervuld zijn bij leerbedrijven en data over verschillende soorten stages voor verschillende opleidingen.

iOS-app Jobmatcher wint!

Het team “De Foefjes” won met hun app “Jobmatcher”. Een iOS-app die studenten aan een eerste baan helpt. Zij ontvingen een oorkonde, net als de teams met de tweede en derde plek. Omdat deze app één van de inzendingen wordt voor de Challenge School & Toekomst kan er pas op een later moment worden ingaan op de functionaliteiten van deze app. Naast deze app kunnen ook de andere studententeams van het Grafisch Lyceum hun app inzenden voor de Challenge.

winnaar_glu

Foefjes met de Open State vakjury

Doe mee aan de Challenge School & Toekomst

De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt laat te wensen over. Jongeren hebben moeite met het vinden van een baan of stage. Werkgevers hebben moeite om de juiste mensen te vinden voor een vacature. Met de Challenge School & Toekomst worden programmeurs in Nederland opgeroepen om apps te ontwikkelen die dit probleem aanpakken. Hiertoe worden uiteenlopende datasets beschikbaar gesteld vanuit de publieke en private sector. De Challenge wordt georganiseerd door het netwerk Open Onderwijs Data van de Open State Foundation in opdracht van het ministerie van OC&W.

Meld je hier aan voor de Challenge. Op 13 februari moet de eerste versie van de app binnen zijn. In totaal is er 20.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Volg @School_Toekomst, @hackdeoverheid, Hackdeoverheid Facebook, @onderwijsdata en openonderwijsdata.nl voor meer data en informatie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld