Finale Challenge School en Toekomst

Aanstaande vrijdag, 27 maart, vindt in Den Haag de finale van de Challenge School en Toekomst plaats. Met de Challenge School en Toekomst werden programmeurs uitgedaagd om apps en toepassingen te ontwikkelen om de aansluiting tussen opleiding en werk te verbeteren. Hiervoor stelde overheden en het bedrijfsleven datasets met vacature data beschikbaar als open data. Ontwikkelaars hebben deze data gebruikt voor nieuwe en slimme toepassingen om net-afgestudeerde jongeren sneller aan een baan te helpen.

Op 6 maart j.l. tijdens de eerste ronde heeft de jury vijf finalisten gekozen die hun app tijdens de finale mogen presenteren. De vijf teams zijn Linking Skills, Vooruitzicht, JobsGenie en JobTease. Zij strijden vrijdag om de hoofdprijs.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de prijsuitreiking op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aanmelden is verplicht. Aanmelden kan tot a.s. vrijdag 12.00 uur.

 

Linking Skills

logo-linkingskills

 

 

 

 

Studenten doen tijdens hun studie niet alle kennis en ervaring op die nodig is voor het vinden van een passende baan. Zij leggen het af aan een kandidaat met meer ervaring die wel aantoonbaar over de vereiste competenties en vaardigheden beschikt.

Maar hoe kun je vaardigheden verbeteren en ervaring krijgen zonder baan? Linking Skills lost dit probleem op met een ‘heitje voor kwareitje systeem.’

 

Vooruitzicht

Vooruitzicht laat studenten en werkzoekenden zien waar voor hen de kansen liggen op de arbeidsmarkt.

Schermafbeelding 2015-03-20 om 15.03.45

 

 

 

 

 

 

 

 

Toekomstige studenten kunnen Vooruitzicht gebruiken om kijken wat de baankansen zijn met een opleiding. Werkzoekende kunnen kijken of ze meer kans hebben als ze van sector of locatie wisselen. De app visualiseert de kans op een baan maar ook bijvoorbeeld de salarisindicatie.

 

JobsGenie
De app Job Hunt helpt je om geschikte vacatures te vinden, waarbij je vervolgens kunt aangeven welke vacatures jouw interesse hebben.

Via reminders helpt de app je te solliciteren of contact op te nemen met de contactpersoon van de vacature.

IMG_2015-03-20 15:10:08

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkbezor.gd

 

Schermafbeelding 2015-03-20 om 14.58.27
 

 

 

 

Werkbezor.gd helpt bij het plannen van je toekomst. Dankzij de Open Onderwijs API die van alle soorten onderwijsinstellingen gegevens bevat, is het mogelijk geworden om de carrière van jou of je kind te plannen op één website. Zodra je weet welke richting je op wilt, of misschien zelfs wat je later wilt worden, kan het platform alle mogelijke paden voor jou berekenen.

 

JobTease

Via Jobtease solliciteer je in enkele minuten bij tientallen bedrijven. De motivatiebrief vervangt Jobtease door een videoselfie en een cv krijgt vorm door het beantwoorden van een aantal korte maar slimme vragen.

jobtease

 

 

 

Na het opnemen van de videosollicitatie verstuurt Jobtease de sollicitatie de bedrijven. Zij krijgen vervolgens inzicht in zijn/haar competenties, opleiding en ervaring. Het bedrijf kan dan beslissen om direct contract op te nemen.

De kandidaat ontvangt altijd feedback bij een eventuele afwijzing van Jobtease. De kandidaat kan ook eerst anoniem feedback van de community vragen voor ze de sollicitatie versturen.

Dit bericht is geplaatst in School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld