Kletsen met Djuri Baars over Werkbezor.gd

Wie ben ik?033-Open_Data_Ronde1_appwedstrijd
Djuri is student Business Information Technology. Hier leert hij het bedrijfsleven te verbinden met de IT. Vaak is er een gat tussen de expertise van beide partijen, waardoor men niet goed weet wat de ander wil. Djuri wordt de schakel tussen techniek en het bedrijfsleven. Djuri doet mee aan de Challenge om te leren en om te kijken of hij de onderwijssector interessant vindt. Want wat hij later wil gaan doen, weet hij nog niet.

Wat doe ik?
In z’n eentje heeft hij Werkbezor.gd bedacht. Een app die zich niet alleen op een bepaalde fase van het onderwijstraject richt, zoals de meeste studiekeuze websites dat doen, maar op het gehele onderwijstraject van een individu. Op basis van cito-scores en beroepskeuzes, kan de app geschikte middelbare scholen,  opleidingen en het bijpassende vakkenpakket uitzoeken. Op deze manier kan een scholier op zijn droombaan terechtkomen. Je kan ook later in het studietraject instappen. Wanneer interesses of mogelijkheden veranderen, worden de paden naar je droombaan opnieuw berekend. Waar de huidige studiekeuze websites zich alleen richten op het wetenschappelijk onderwijs, het hbo, of het mbo, geeft Werkbezor.gd een volledig overzicht van alle studiemogelijkheden. Om bijvoorbeeld presentator van het NOS-journaal te worden.

Waarom doe ik het?
Op de middelbare school wist Djuri wel wat hij wilde worden, maar niet welke opleiding hierbij paste. Met dit in gedachte, kwam hij met het concept van deze app. Op de vraag hoe sterk hij denkt te staan tegenover de concurrentie, vertelt hij dat andere deelnemers verder zijn met hun apps dan hij is. Hij denkt dat hij bij de volgende presentatie op 26 maart zich meer moet gaan focussen op het nut van de app, in plaats van op het technische gedeelte. Wel gebruikt hij de meeste datasets: welgeteld 8.

Presentatie Challenge School en Toekomst copy.002

Dit bericht is geplaatst in School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • School en Toekomst Datablogs

    LogoSenT
  • Onderwijs A tm Z
  • Aanmelden nieuwsbrief

    * = verplicht veld