Vacatures van het Rijk in één muisklik

In de CSO (Carriere Sites Overheid) API zijn alle vacatures opgenomen van de site werkenvoornederland.nl. Ongeveer 2000 organisaties plaatsen hun vacatures in deze database. De API is aan te spreken via JSON. Het netwerk open onderwijs data heeft enkele account beschikbaar gesteld gekregen voor de challenge School en Toekomst.

Filteren

Uit de database kan met gemak vacature-informatie gehaald worden op basis van enkele API-functies. Dit kan met de getJobs-functie op basis van een gespecificeerde jobFilter. Zo kan eenvoudig worden geselecteerd op branche (jobBranches) waarin de vacature wordt uitgeschreven en de categorie (jobCategories). Hierbij moet gedacht worden het vakgebied waarin iemand werkzaam is (bijvoorbeeld administratief, jurisich of ict) en in wat voor soort functietype (leidinggevend, beleidsmakend, uitvoerend). Ook kan het vereiste opleidingsniveau (educationLevels) worden opgevraagd evenals of een rijbewijs is vereist (drivingLicences). Ook kunnen de vacatures op regio (regions) worden geselecteerd. Natuurlijk is ook de salaris-schaal (payScales) bekend waarin de functie is ingeschaald.

wvnbalk

Relevante vacatures ophalen

Met de saveJob functie kan je de banen opslaan die aan de eerder gespecificeerde criteria voldoen. Met deze functie kan nog specifieker worden geselecteerd op relevante vacatures. Met deze functie kan je de functievereisten (jobContent.requirements) en het vereiste werk-denk niveau ophalen (jobFeatures.jobDetail.educationLevels).  Ook kan je de functietype (jobFeatures.jobDetail.jobCategories) en het vakgebied ophalen (jobFeatures.jobDetail.jobBranches). Nu kan niet alleen de regio, maar ook de standplaats worden opgevraagd (jobContent.locationData.city). Ook is het contracttype (vaste aanstelling of jaarcontract) bekend (jobFeatures.employmentConditionsData.contractType) evenals het aantal uur op contract (jobFeatures.employmentConditionsData.hoursMax).

Match een profiel aan een functie

wvn

Met deze data kan je gemakkelijk op basis van wat een gebruiker van je app invult een geschikte vacature vinden. Vrijwel alle indicatoren om passende vacatures weer te geven zijn bekend. Zo kan iemand die in Utrecht woont die 16 uur per week in een administratieve functie wil werken gemakkelijk de voor hem of haar geschikte vacatures opvragen.

Verschillende sandboxes

In de API zijn er diverse sandboxes opgenomen die corresponderen met de verschillende vacaturesites. Met de username en password kunnen voor deze sandboxes aparte API-keys worden opgevraagd. In bijvoorbeeld de werken voor Nederland sandbox zitten meer dan 200 vacatures waarvan de helft ICT-gerelateerd.

In de API is nog veel meer mogelijk dan in deze datablog beschreven. Kijk in de API Documentation en in de Reference Guide voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Datablog, School en Toekomst. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

3 Trackbacks

 • Door Help banen en stages vinden met open data | Hack de Overheid! op 28 november, 2014 om 10:00 pm

  […] al open gezet voor de challenge. Met hun JSON-API kan je zoeken in vacatures van overheden. In deze datablog lees je meer over hoe en […]

 • Door Help banen en stages vinden met open data op 28 november, 2014 om 10:04 pm

  […] al open gezet voor de challenge. Met hun JSON-API kan je zoeken in vacatures van overheden. In deze datablog lees je meer over hoe en […]

 • Door Help banen en stages vinden met open data op 22 december, 2017 om 2:40 pm

  […] al open gezet voor de challenge. Met hun JSON-API kan je zoeken in vacatures van overheden. In deze datablog lees je meer over hoe en […]

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • School en Toekomst Datablogs

  LogoSenT
 • Onderwijs A tm Z
 • Aanmelden nieuwsbrief

  * = verplicht veld